Elmúltál 18 éves?
Are you at least 18 years old?Törley siker a franciaországi Les Citadelles du Vin-en!

Kihirdették Franciaországban a Les Citadelles du Vin nevű borverseny eredményeit, amelyen a Törley Pezsgőpincészet két aranyérmet és két ezüstérmet szerzett.

Idén május 10-12. között került megrendezésre a franciaországi Bordeaux-tól néhány kilométerre elhelyezkedő Bourg-sur-Gironde nevű városkában a 17. Les Citadelles du Vin nemzetközi borverseny. A világ legelismertebb szakemberei közül 45 szakértő bíráló az idei évben is szigorú előírások alapján zsűrizte a 31 országból nevezett borokat és pezsgőket. Több mint 1000 minta érkezett és 309 érmet osztottak ki (178 arany, 131 ezüst). Ezen a rangos versenyen idén a Törley Pezsgőpincészet Kft. tartályos és tradicionális eljárással készített pezsgőit is díjazták.

Aranyérmes termékek:
- BB Spumante
- Chapel Hill Sparkling Chardonnay Brut

Ezüstérmes termékek:
- Törley Excellence Chardonnay Sec
- Louis François & Co. Pinot Noir Rosé Brut Nature Nyerspezsgő 2012

BB SPUMANTE DOUX
Az édes BB Spumante pezsgőnk a legkiválóbb muskotály szőlők mustjából erjed. Kimondottan világos színnel, jellegzetes, édes muskotályossággal rendelkezik. A mustból történő erjesztésnek köszönhetően különösen illatos és zamatos pezsgő. A fiatalos pezsgő kedvelők itala, társ az ismerkedésben, az összejövetelekben. Somlói galuskához, diós réteshez, fagylalthoz, túrótortához ajánljuk. Élvezeti értékét leginkább 5-7 °C-ra lehűtve mutatja meg.

CHAPEL HILL SPARKLING CHARDONNAY BRUT
Klasszikus Chardonnay fajtából készült pezsgő, nagyon jól érezhetőek benne a különféle gyümölcsökre emlékeztető ízek és zamatok. Kellemesen krémes jelleggel bír, színe leginkább az aranyhoz hasonlítható. Illata a Chardonnay gazdag és jellegzetes zamatait juttatja eszünkbe, leginkább szőlő és alma. Szájban finom vajas íz bontakozik ki, mely egy kellemes fanyarsággal és palackbukéval egészül ki. Sajtkrémmel sült csirkével szépen harmonizál. Nemzetközileg is elismert pezsgő, számos külföldi borversenyen bizonyított már. Ideális fogyasztási hőmérséklete 6-8 °C.

TÖRLEY EXCELLENCE CHARDONNAY EXTRA SEC
A száraz pezsgők kedvelőit az Excellence Chardonnay extra sec pezsgővel örvendezteti meg a pincészet. Alapbora a pezsgőkészítésben klasszikusnak számító Chardonnay, mely a friss szőlő szépségeit hordozza magában. Fajtapezsgőként a Chardonnay alapbor friss, üde savai csodálatos illat-és zamatanyagai köszöntik a száraz pezsgők kedvelőit. A finom eloszlású buborékok, mintegy gyöngyfüzér szállnak fel a pohárba töltött italból.

LOUIS FRANÇOIS & CO. PINOT NOIR ROSÉ BRUT NATURE NYERSPEZSGŐ 2012 
Színe nem csak elegáns rózsaszínben játszik, hanem megidézi a narancshéjat is. Illata komplex, melyben megtalálható az érett cseresznye, a napsütötte eper és a hosszú palackos érlelésből származó finom élesztős aroma is. Kóstolva az élénk, de integrált savtartalom vibrálóvá teszi a kortyot és kiemeli a pezsgő gyümölcsös ízvilágát. Érleltség, légiesség és az apró buborék gyöngyök játéka. Szárazon, értőknek.