Elmúltál 18 éves?
Are you at least 18 years old?

Felelősségvállalás

A hazai gazdaság egyik meghatározó borászati vállalataként tudatában vagyunk annak, hogy működésünk jelentős hatással van a környezetre és a társadalomra, éppen ezért nagy figyelmet fordítunk a környezetvédelemre, a felelős kommunikációra, illetve a kulturált alkoholfogyasztás népszerűsítésére.


Környezetvédelem

Vállalatunk elkötelezte magát amellett, hogy csökkenti a pezsgőgyártásnak a környezetre gyakorolt hatását, valamint, hogy bármely termékünket is igya a fogyasztó, mindig a legjobb minőségű pezsgő- illetve bort kapja, és mindig egyedi élményben részesüljön. Figyelmünket főként szén-dioxid, illetve a szennyvízkibocsátásra, valamint a vízfelhasználás összpontosítjuk. Célunk az, hogy pezsgőgyárunk teljesítményét mindegyik területen olyan mértékben javítsuk, hogy a jövő nemzedékeinek, vállalkozásainak és közösségeinek élhető környezetet tudjunk biztosítani.

CO2 kibocsátás

A szén-dioxid-kibocsátás közvetlenül járul hozzá a globális felmelegedéshez és ezzel közvetve a tengerszint megemelkedéséhez. A klímaváltozás eredményeként egyre nehezebb hozzáférni az alapvető nyersanyagokhoz és erőforrásokhoz, így ezek ára is megemelkedik. Mindannyiunk érdeke az, hogy csökkenjen a szén-dioxid-kibocsátás, ezért folyamatosan nyomon követjük közvetlen és közvetett CO2 kibocsátásunkat. Célunk, hogy hozzájáruljunk a globális felmelegedés káros hatásainak csökkentéséhez.
Vállalatunk évről évre egyre nagyobb mennyiségben gyárt szénsavas üdítőitalokat, koktélokat. Ahhoz, hogy a növekvő igényt, valamint a pezsgők iránti keresletet is egyidőben ki tudjuk elégíteni, egy koktélüzemet hoztunk létre. Az építkezést tavaly év végén már befejeztük, április-májusban pedig el is indítjuk itt a gyártást. A mixer berendezésben speciális adagoló kever össze öt komponenst, valamint szaturálja a CO2-t az italokba, közvetlenül töltés előtt. Az eljárásnak köszönhetően a gyártás sokkal hatékonyabbá válik, valamint a cég CO2 felhasználása is jelentősen csökkenthető.

Vízfelhasználás

Célunk nem csupán az, hogy csökkentsük a vízfogyasztást, hanem az is, hogy az általunk a természetbe visszajuttatott víz tiszta legyen, és a helyi lakosságot ne akadályozzuk abban, hogy saját felhasználásra tiszta, friss vízhez juthasson. Vizet használunk a gépsorok, a visszaváltható üvegek és hordók tisztításához is.
A felelősségteljes vízfogyasztás második pillére a szennyvízkezelés. Pezsgőgyárunkban igen korszerű szennyvíztelep működik.

Felelős kommunikáció

Kommunikációnk sosem céloz meg kiskorúakat, vagyis 18 évesnél fiatalabbakat. Csak olyan médiumban, programban, vagy rendezvényen reklámozzuk termékeinket, ahol joggal feltételezhető, hogy a közönség túlnyomó része elmúlt már 18 éves;

Törekszünk arra, hogy kommunikációnk soha ne mutasson be, vagy bátorítson alkoholfogyasztást úgy, hogy közben az illető valamilyen járművet vezet;

Ügyelünk arra, hogy kommunikációnk sose keltsen olyan benyomást, hogy alkoholtartalmú termékeink fogyasztása növeli a szellemi/testi képességeket vagy teljesítőképességet;

Figyelmet fordítunk arra, hogy kommunikációnk soha ne sugallja azt, hogy alkoholtartalmú italaink fogyasztása megengedett, mielőtt, vagy miközben valaki veszélyes gépet üzemeltet, ill. ha valaki a munkahelyen, vagy annak közelében olyan szabadidős, vagy munkához kapcsolódó tevékenységet folytat, melynek következtében veszélyhelyzet állhat elő.

Ügyelünk arra, hogy kommunikációnk sose sugallja, hogy termékeink képesek megakadályozni bármilyen betegség kialakulását, vagy hogy bármilyen betegséget kezelni/gyógyítani tudnának, vagy, hogy az alkoholnak gyógyító hatása van, hogy ösztönző, ill. nyugtató szer, vagy hogy az ember az alkohol segítségével meg tudja oldani személyes konfliktusait; 

Kommunikációnk semmilyen kapcsolódási pontot nem teremt az alkohol és a terhesség között.

Nem kelti kommunikációnk azt a benyomást, mintha az alkoholfogyasztás elősegítené a társadalmi vagy szexuális sikert, vagy hogy alkohol fogyasztása nélkül ezek a sikerek nem érhetők el, illetve, hogy bármiféle kapcsolat lenne az alkoholfogyasztás és a szexuális siker, ill. fokozott szexuális teljesítőképesség között;

Ügyelünk rá, hogy kommunikációnk soha ne keltsen olyan benyomást, hogy az alkoholfogyasztás fokozza a sportbeli teljesítőképességet;

Kulturált alkoholfogyasztás

Meggyőződésünk, hogy a felelősségteljes, kulturált alkoholfogyasztás a kiegyensúlyozott életvitel része. Piacvezető alkoholgyártó és forgalmazó vállalatként a Törley Pezsgőpincészet Kft. küldetésének tekinti a prémium minőség előállítását, forgalmazását és a kulturált alkoholfogyasztásra való nevelést.
2012. június 16-án, a Múzeumok Éjszakáján nyitotta meg kapuit a Törley Gyűjtemény és Látogatóközpont, mely cégünk sokszínű, időnként nehéz, de egyúttal sikeres 135 évet meséli el. Korabeli relikviák, feljegyzések segítségével az érdeklődők betekinthetnek a magyar pezsgőzési kultúra születésébe és fejlődésébe.

Fontos számunkra, hogy bővítsük látogatóink alkoholfogyasztásról ezen belül is a pezsgőzésről szerzett ismereteit, megmutatva a pezsgő megfelelő helyét és szerepét a gasztronómiában.