Elmúltál 18 éves?

Az oldal cookie-kat használ, ha belépsz elfogadod ezt.
Adatvédelmi beállítások


Are you at least 18 years old?

This site uses cookies, if you enter, you accept this.
Privacy settingsTörley pezsgő eredmények

Eredmény

2017-os pénzügyi eredmények

A 2016-os üzleti évet a Törley Pezsgőpincészet Kft. közel 19 milliárd – egészen pontosan 18 675.220.000 - forintos árbevétellel zárta. Ez az összeg a jövedéki adóval még nem csökkentett – érték.
Az előző évihez képest a 2016-os árbevétel jelentős növekedést mutat, valamivel több, mint 815 millió forintos értékben. Ennek oka elsősorban a magas értékű pezsgő eladás kétszámjegyű növekedése volt. Amíg külföldről kevesebb bevétele származott a vállalatnak, addig Magyarországon közel 174 millió forinttal több bevétele származott a pezsgő- és 212 millió forinttal több az égetett szesz eladásból, 2015-höz képest. A Törley és a Hungária márkák a belföldi, illetve az export értékesítés tekintetében is zászlóshajóknak számítanak. Ezek mellett a François márka belföldi eladási eredménye szintén jelentős növekedést mutat az előző évi eredményhez képest, valamint a Törley által kitűzött tervnél is jobban teljesített.

Szeszes italok tekintetében a belföldi értékesítés, valamint az export értéke is növekedést mutatott. Kaiser Vodkából 2016-ra kitűzött terv több mint a dupláját értékesítette a vállalat Magyarországon, ez hatszorosa az előző évben elért értékesítési volumennek. A Törley boreladása itthon csökkent, külföldön emelkedett – nagyságrendileg ugyanakkora mértékben. Belföldön a György-Villa, külföldön a Tokaji és a St. Stephen’s Crown bormárkák eladásai számai nőttek leginkább a Törley Pezsgőpincészet Kft. portfóliójából.

Exportpiacok

Nagyságrendileg évi 20-22 millió palack pezsgő, és 15-16 millió palack minőségi bor előállításával a Törley Pezsgőpincészet Kft. nem csak Magyarországon, de Európa számos országában, sőt, a tengerentúlon is elismert piaci szereplővé vált az elmúlt évtizedekben.

Jelenleg a pezsgők több mint egyharmadát, a borok több mint felét a külföldi piacokra készíti a cég. Az exportra szánt pezsgők száma meghaladja a 7 millió, a boroké pedig a 9 millió palackot. Pezsgők tekintetében enyhe negatív változás történt: a 2015-ben exportált 8.320 ezer palack pezsgőhöz képest 2016-ban 7.051 ezer palackot gyártott külföldre, a vállalatra. A borexport ezzel szemben majdnem 11,9%-os növekedéssel zárta a 2016-os évet.

A magyar pezsgő legfontosabb piacai Skandináviában, Kanadában és a Baltikum országaiban találhatók, de ezen kívül eljut olyan távoli helyekre is, mint Vietnám, Kína, Japán vagy az Egyesült Államok. Piacvezető pezsgőgyártó szerepét nem csak hazánkban, de Észtországban, valamint a kanadai, elsősorban francia ajkúak lakta Quebec tartományban is őrzi. Emellett számos országban feltörekvő a Törley pezsgő, egyes távol-keleti államokban és Afrikában is rövid idő alatt nagy sikereket ért el.