Törley pezsgő eredmények

Eredmény

2017-os pénzügyi eredmények

A 2016-os üzleti évet a Törley Pezsgőpincészet Kft. közel 19 milliárd – egészen pontosan 18 675.220.000 - forintos árbevétellel zárta. Ez az összeg a jövedéki adóval még nem csökkentett – érték.
Az előző évihez képest a 2016-os árbevétel jelentős növekedést mutat, valamivel több, mint 815 millió forintos értékben. Ennek oka elsősorban a magas értékű pezsgő eladás kétszámjegyű növekedése volt. Amíg külföldről kevesebb bevétele származott a vállalatnak, addig Magyarországon közel 174 millió forinttal több bevétele származott a pezsgő- és 212 millió forinttal több az égetett szesz eladásból, 2015-höz képest. A Törley és a Hungária márkák a belföldi, illetve az export értékesítés tekintetében is zászlóshajóknak számítanak. Ezek mellett a François márka belföldi eladási eredménye szintén jelentős növekedést mutat az előző évi eredményhez képest, valamint a Törley által kitűzött tervnél is jobban teljesített.

Szeszes italok tekintetében a belföldi értékesítés, valamint az export értéke is növekedést mutatott. Kaiser Vodkából 2016-ra kitűzött terv több mint a dupláját értékesítette a vállalat Magyarországon, ez hatszorosa az előző évben elért értékesítési volumennek. A Törley boreladása itthon csökkent, külföldön emelkedett – nagyságrendileg ugyanakkora mértékben. Belföldön a György-Villa, külföldön a Tokaji és a St. Stephen’s Crown bormárkák eladásai számai nőttek leginkább a Törley Pezsgőpincészet Kft. portfóliójából.

Exportpiacok

Nagyságrendileg évi 20-22 millió palack pezsgő, és 15-16 millió palack minőségi bor előállításával a Törley Pezsgőpincészet Kft. nem csak Magyarországon, de Európa számos országában, sőt, a tengerentúlon is elismert piaci szereplővé vált az elmúlt évtizedekben.

Jelenleg a pezsgők több mint egyharmadát, a borok több mint felét a külföldi piacokra készíti a cég. Az exportra szánt pezsgők száma meghaladja a 7 millió, a boroké pedig a 9 millió palackot. Pezsgők tekintetében enyhe negatív változás történt: a 2015-ben exportált 8.320 ezer palack pezsgőhöz képest 2016-ban 7.051 ezer palackot gyártott külföldre, a vállalatra. A borexport ezzel szemben majdnem 11,9%-os növekedéssel zárta a 2016-os évet.

A magyar pezsgő legfontosabb piacai Skandináviában, Kanadában és a Baltikum országaiban találhatók, de ezen kívül eljut olyan távoli helyekre is, mint Vietnám, Kína, Japán vagy az Egyesült Államok. Piacvezető pezsgőgyártó szerepét nem csak hazánkban, de Észtországban, valamint a kanadai, elsősorban francia ajkúak lakta Quebec tartományban is őrzi. Emellett számos országban feltörekvő a Törley pezsgő, egyes távol-keleti államokban és Afrikában is rövid idő alatt nagy sikereket ért el.